Christiaan van der Weij (1985)

Heeft een unieke benadering van de saxofoon, wat het publiek verrast en ontroert. Zijn benadering werd geprezen door het jurycommentaar, waarmee hij zijn Masterexamen -met maar liefst vier saxofoons- aflegde bij Arno Bornkamp aan het conservatorium van Amsterdam.

 

Op jonge leeftijd werd zijn talent al beloond met eerste prijzen bij concoursen, waaronder het Wereld Muziek Concours. Op het Prinses Christina Concours maakte hij grote indruk en ontving naast de Publieksprijs ook de Moderne Muziekprijs. Tijdens zijn Bachalor degree bij Johan van der Linden werd hij genomineerd voor de HKU-award vanwege zijn ondernemende, kwalitatief hoogstaande en vernieuwde kunsten. 

 

Christiaan heeft in vele Europese landen, de VS en Azië concerten gegeven. Hij is op vele festivals, radio en tv geen onbekende. Hij soleerde bij diverse orkesten met onder andere het ’Concerto‘ van de Russische componist Glazunov. Ensembles waarin hij participeert zijn o.a. ToneArt saxofoonkwartet, en het Duo Van der Weij & Korobanjko (piano). Het verhalende karakter in zijn spel en zijn interactie met het publiek komt sterk tot uiting in zijn ensemble trio42 met harpist Remy van Kesteren.

 

Als allround ondernemend musicus presenteert hij naast zijn eigen lespraktijk educatieve kinderconcerten (in een rijdende concertzaalƑ, dirigeert verschillende orkesten en verlegt steeds weer de grenzen met zijn saxofoon. Met zijn Friese nuchtere kijk, bezieling en werklust, is hij een eigentijds lyrisch musicus die, met zijn gepassioneerde klankmenging en -nabootsing, toehoorders in vervoering brengt.

Lees meer over ons.


Wil je meer weten over onze activiteiten, aarzel niet en neem contact met ons op!

Stichting Fiddler-on-the-roof     Spiegelgracht 32-1     Amsterdam     info@fiddlerontheroof.nl