Mariana Hutchinson Siemers, (1986) Havanna, Cuba


Kreeg haar eerste vioollessen in Havanna en vervolgde haar opleiding later in Bonn, Duitsland. Vanaf 2001 studeerde ze bij Ilona Sie Dhian Ho op de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Ze zette haar studie voort aan de hoofdvakopleiding van hetzelfde conservatorium, waar ze achtereenvolgens bij Ilona Sie Dhian Ho en Peter Brunt studeerde. Hier behaalde ze in juni 2011 haar diploma ‘Master of Music’. Ze vervolgde haar studie aan het Koninklijk Conservatorium nog een jaar als leerlinge van Philippe Graffin en als lid van de Ligeti Academy van het Asko Schönberg Ensemble. 

 

Mariana was, zowel als soliste als ook in kamermuziekverband, prijswinaar van verschillende concoursen, o.a. het Duitse concours ‘Jugend Musiziert’ en het ‘Prinses Christina Concours’. 

Ze volgde meesterklassen bij Mauricio Fuks, Philippe Graffin, Ilya Grubert en het Osiris Trio.

Mariana deed haar voornaamste orkestervaring op bij de “Deutsche Streicherphilharmonie” en het Nationaal Jeugdorkest (NJO).

 

Mariana is violiste bij het kamerorkest Ciconia Consort en bij Oerknal!, een collectief voor nieuwe muziek. Ook vormt ze samen met pianiste Maureen Wong het ‘Duo Amarantis’, en met celliste Willemijn Knödler het Duo Macchiato.

Mariana is een gepassioneerde docente en heeft een privé lespraktijk. Zij is tevens verbonden aan het Koningklijk Conservatorium en aan het Utrechts Centrum voor de Kunsten als viooldocente bij PIVO (Project Inleidend Vioolonderwijs).

Lees meer over ons.


Wil je meer weten over onze activiteiten, aarzel niet en neem contact met ons op!

Stichting Fiddler-on-the-roof     Spiegelgracht 32-1     Amsterdam     info@fiddlerontheroof.nl