Ruña ‘t Hart,  (1992)


Begon op tweejarige leeftijd met vioolspelen. Vanaf haar 10e studeerde ze bij Coosje Wijzenbeek en een jaar later werd ze toegelaten tot de afdeling jong talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ruña speelde jarenlang in de Fancy Fiddlers, een strijkers ensemble bestaande uit leerlingen van Coosje Wijzenbeek en cellisten van docente Monique Bartels, de laatste jaren mocht Ruña de groep aanvoeren.

 

Vanaf september 2011 studeert Ruña aan het Conservatorium van Amsterdam bij Vera Beths. Ruña heeft diverse cursussen gevolgd waaronder Meisterkurz Kloster Schöntal, Stringtime Niederrhein Goch en Ftan Zwitserland. Ze kreeg masterclasses van o.a. Liza Ferschtman, Philippe Graffin, Stanley Hoogland, Jurgen Kussmaul en Anner Bijlsma. Vanaf 2009 speelt Ruña in het Antoninkwartet, samen met Shin Sihan, Robin van Gameren en Amke te Wies. Hiermee geeft ze concerten door het hele land.

 

Ruña werd uitgenodigd om op verschillende festivals te spelen. Eind december 2012 speelde ze o.a. een quintet van Boccherini op het kamermuziekfestival Utrecht, waar Janine Jansen de artistiek leider van is. Begin februari 2013 speelde ze op het festival ‘Next generation’ in Bad Ragaz, Zwitserand. Samen met de Fancy Fiddlers en de solisten van Zagreb gaf ze daar concerten. Ook soleerde ze hier in een deel uit ‘het concerto grosso in the style of Vivaldi, gebaseerd op liedjes van de Beatles‘ door Peter Breiner. Ruña trad al eerder solistisch op in Nederland met het eerste en vijfde concert van Mozart. In april 2013 speelde ze met ‘die Haerlemsche Musyckcamer‘ het Rondo van Schubert voor solo viool en strijkorkest.

Lees meer over ons.


Wil je meer weten over onze activiteiten, aarzel niet en neem contact met ons op!

Stichting Fiddler-on-the-roof     Spiegelgracht 32-1     Amsterdam     info@fiddlerontheroof.nl