Sanne Huijbregts


Ik ben 22 jaar en zit momenteel in mijn 10e en laatste jaar van het Conservatorium van Amsterdam en studeer in mei af van mijn bachelor. Dat betekent inderdaad dat ik op mijn 12e begonnen ben met een studie jazz-zang en ik zal u uitleggen hoe dat gelopen is.

 

2004. Ik kwam vers van de basisschool. Ik zat dan wel vanaf mijn 6e op pianoles, maar van jazz had ik nog nooit gehoord en ik had nou niet bepaald lang over mijn toekomstplannen nagedacht. Dus uit alle middelbare scholen in Amsterdam koos ik het Barleaus gymnasium, omdat een vriendin van mij daar ook heen zou gaan, maar we werden allebei uitgeloot. Helaas. Althans dat voelde toen zo. Achteraf gezien trok ik daarmee het winnende lot, omdat ik me vervolgens inschreef voor het Gerrit van der Veen-college, een school met een speciale regeling voor dans- en muziek-leerlingen. Dat hield in dat ik voor een paar vakken vrijstelling zou krijgen om in die tijd muziek lessen te volgen op het Junior Jazz College, een afdeling van het Conservatorium van Amsterdam. Ik herinner me dat ik auditeerde met het nummer Twisted van Annie Ross (het origineel had ik nog nooit gehoord, maar kende de versie van Joni Mitchell) en het nummer The Sound Of Music. Een vrij vreemd programma voor een 12 jarige, maar dat krijg je ervan als je geen idee hebt wat jazz is.

 

Op dat moment werd er ergens diep in mij een zaadje geplant, genaamd: ‘Liefde voor Jazz‘. Dat dit zaadje zou ontkiemen en zich tot een enorme plant zou uitgroeien had ik toen niet kunnen voorspellen, maar door een constante voeding van informatie groeide hij als onkruid en was het voor mij meer dan logisch dat ik op mijn 18e naar het Conservatorium wilde. Nu is die plant zo groot dat ik er amper nog omheen kan kijken. Volgroeid is hij nooit, we blijven altijd leren, altijd ontdekken. Kennis is een cirkel met de omtrek van onwetendheid; hoe groter de cirkel, des te groter de omtrek. Maar die eerste paar jaar hebben wel zijn sporen achtergelaten.

Lees meer over ons.


Wil je meer weten over onze activiteiten, aarzel niet en neem contact met ons op!

Stichting Fiddler-on-the-roof     Spiegelgracht 32-1     Amsterdam     info@fiddlerontheroof.nl